فريدون فعالي افزود: در اين راستا به دليل ناشناخته بودن اين ديوار در بين عموم مردم و جهت معرفي هرچه بيشتر تاريخ اين منطقه و اهميت اين ديوار اقدام به برپايي پيمايش ديوار دفاعي گرگان شده است.
وي ادامه داد: مرحله اول اين پيمايش در هفته موزه و ميراث فرهنگي و ديگر مراحل آن با توجه به درو مزارع گندم و ديد بيشتر اين ديوار در تابستان انجام خواهد شد.
فعالي تصريح کرد: اين پيمايش با همکاري شهرداري و شوراي اسلامي شهر گرگان برگزار شده و علاقمندان بسياري نيز جهت شرکت در اين پيمايش اعلام آمادگي نموده اند.
اين پيمايش طي مراسمي با حضور مسئولان ، اساتيد و علاقمندان تاريخ گرگان از اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان گلستان، آغاز شد.
ديوار بزرگ گرگان در دوره ساساني و نزديک به ۱۷۰۰ سال پيش به طول ۲۰۰ کيلومتر با نام هاي قزل آلان، سد اسکندر، سد انوشيروان، سد پيروز طي ۹۰ سال ساخته شد.
ديوار بزرگ گرگان که طولاني ترين اثر معماري ايران باستان است، بعد از ديوار چين به طول شش هزار کيلومتر و سميز آلمان به طول ۵۴۸ کيلومتر بزرگ ترين ديوار جهان است.
به گفته کارشناسان علت ساخت اين ديوار حمله اقوام مهاجري به نام هپتالي ها بود. اين قوم مهاجم به دليل طبيعت زندگي شان که تابع قواعد ايلي بود به دنبال مراتع بهتر، مرزهاي شمالي ايران را مورد تهاجم قرار مي دادند. به همين علت فيروز پادشاه ساساني براي جلوگيري از هجوم هپتالي ها به کشور دستور داد تا طولاني ترين ديوار دفاعي کشور در مرز شمال شرقي ايران، شبيه به ديوار چين براي مقابله با ورود اين قوم مهاجر ساخته شود. همان قومي که چيني ها نيز براي جلوگيري از هجوم آن ها ديوار چين را ساختند. اما اين ديوار که در زمان پادشاهان مختلف ساخته شده است نتوانست ايران را از گزند دشمنانش حفظ کند./106
انتهای پیام/